Rohlik.cz

Losos gravad lax

Losos gravad lax
  • 20 minut
  • 5 porcí
  • Jednoduchý

0 ×

Za studena marinovaný losos je švédskou pochoutkou. Zkuste si ji udělat doma.

Postup:

1Pokud máte celý filet lososa bez kůže marinujte ho celý a až pak odkrajujte tenké plátky. Jinak kousky lososa zbavte kůže a marinujte po steacích.

2Do povrchu masa vetřete hrubozrnnou sůl, cukr a pepř a pokryjte silnou vrstvou čerstvého kopru.

3Maso rozdělte na polovinu a položte okořeněnou stranou na sebe.

4Maso zabalte do potravinářské fólie a nechte jej takto marinovat alespoň 2 dny v lednici.

5Marinované filety lososa nakrájejte na velmi tenké plátky, které rozložte na talíř, zasypejte např. kapary a pokapejte gravlax omáčkou.

6Omáčku připravíte tak, že do hořčice postupně zašleháváte metlou olej, vmícháte cukr, pepř a jemně nasekaný kopr.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.