Rohlik.cz

Řízky ze sumečka s koprovou omáčkou

Řízky ze sumečka s koprovou omáčkou
  • 30 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

3 ×

Křupavá kůrka, šťavnaté maso uvnitř a jemná koprová omáčka.

Postup:

1Filety opláchněte, osušte utěrkou, nakrájejte na menší kousky a osolte z každé strany. Obalte v mouce, potom v rozšlehaném vajíčku a opět v mouce se sezamovým semínkem. Přitiskněte rukou, aby se přichytila.

2Ve větší pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a opékejte na něm kousky ryby dozlatova. Z každé strany cca 2 minuty. Rybu vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3Připravte si koprovou omáčku. Na lžíci oleje osmahněte česnek, až se rozvoní. Zalijte smetanou, opepřete, osolte, zakápněte několika kapkami šťávy z citronu. Přidejte špetku nasekaného čerstvého kopru a chvíli prohřívejte, až omáčka zhoustne.

4Podávejte s plátkem citronu, zalité o máčkou. Jako příloha je vhodná bramborová kaše nebo zeleninový salát.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.