Rohlik.cz

Žampion zapečený

Žampion zapečený
  • Koko
  • 20 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

1 ×

Jednoduché zapečené žampiony, které si zamilujete.

Postup:

1Žampionu oloupejte slupku z kloboučku. Pokud má na plnění příliš malý prostor, zvětšete jamku oříznutím trochy hmoty po obvodu. Vršek kloboučku nepatrně seřízněte, aby byl žampion stabilní. Na rozpálenou pánev vložte oříšek másla, na něm žampion po každé straně minutu až dvě orestujte místy dozlatova. Přemístěte ho z pánve na pekáček, osolte a dejte do trouby rozehřáté na 180 °C na 5 minut.

2Během toho na stejnou pánev tentokrát rozprostřete špenátové listy a několik tenkých plátků stroužku česneku. Špenát musí změknout, ztratit část vody, ale zůstat krásně zelený. Proces trvá asi minutu až dvě na středním plameni. Vyjměte z trouby žampion, na něj hlavně po obvodu rozprostřete špenát s česnekem, uprostřed si šetřete jamku na žloutek. Čerstvý žloutek umístěte do připravené postýlky, osolte ho, opepřete a posypejte parmezánem.

3Na pekáček přidejte i ukrojený plátek bagety a na ni položte kousek bylinkového másla. Můžete nahradit i tak, že bagetku posypete nasekanými měkkými bylinkami (bazalka, petrželka, pažitka) a na ně položíte kousek másla. Vložte zpět do trouby, přepněte na gril na 200 °C, ať se vše jen shora rychle zapeče. Nechte v troubě asi 4 minuty. Když jsou okraje bagetky zlatavé, máslo rozpuštěné a sýr na žloutku roztavený, je hotovo. Žloutek zůstane ještě tekutý.

4Mrkněte na video postup ke Koko.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.