Rohlik.cz

Tuňák s bylinkovo-citronovým olejem a teplým salátem

Tuňák s bylinkovo-citronovým olejem a teplým salátem

2 ×

Na tuňáka nemusíte chodit do luxusních restaurací. Je velice snadné si tuto báječnou rybu přichystat doma pouze s pár dalšími dobrými ingrediencemi. V jednoduchosti je zkrátka krása.

Postup:

1Česnek utřete se solí a s lístky tymiánu. Půjde vám to dobře v hmoždíři. Přidejte citronovou šťávu a olej a promíchejte.

2Brambory vložte do osolené vody a vařte téměř doměkka. Po uvaření sceďte a přepulte.

3Fenykl nakrájejte na úzké proužky. Na pánvi rozehřejte olej a fenykl orestujte se špetkou soli. Asi po 2 minutách přidejte brambory – položte je řezem dolů. Opékejte dozlatova. Lehce opepřete.

4Na pánvi rozehřejte olej a tuňáka opékejte z obou stran po 2 minutách. Měli byste jej stáhnout z pánve, ještě než zmizí rudá linka uprostřed.

5Na talíř naservírujte salát, přidejte tuňáka a přelijte ochuceným olejem. Posypte vločkovou solí.

6Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.