Rohlik.cz

Tilápie s grepovou omáčkou a celerovými hranolkami

Tilápie s grepovou omáčkou a celerovými hranolkami

0 ×

Tilápie nebo také okounovec je sladkovodní ryba, jejíž maso je pevné a jemné. Této sestavě s lehkou grepovou omáčkou a celerovými hranolky nelze odolat.

Postup:

1Troubu předehřejte na 220 ⁰C. Celer nakrájejte na cca 2 cm široké hranolky. V hrnci přiveďte k varu, osolte a celer vložte do vody. Vařte 2 minuty, sceďte a nechte okapat. V míse promíchejte olej, špetka soli a čerstvě mletý pepř. Přidejte celer, promíchejte a rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 30 minut.

2Na malé pánvičce rozehřejte máslo. Šalotku nakrájejte tak najemno, jak to půjde. Zpěňte ji na másle a přilijte grepovou šťávu se smetanou. Přidejte šafrán, trošku soli a prohřívejte tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne.

3Rybu překrojte šikmým řezem, osolte z obou stran. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte na větší kusy pokrájenou kůru, tymián a rybu položte kůží dolů na pánev. Občas potřete kůrou a bylinkami. Rybu po 2 minutách obraťte a ještě 1–2 minuty dopékejte. Opět potřete kůrou, položte na rybu tymián.

4Na talíř nasype hranolky, naservírujte kousky ryby, přelijte omáčkou. Můžete podávat se skrojky grepu.

5Recept pro nás připravila Martina z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.