Rohlik.cz

Pražma s citrony a hráškovým pyré

Pražma s citrony a hráškovým pyré

1 ×

Pražma s citrony a hráškovým

Postup:

1Nejdříve si připravte hráškové pyré. V kastrůlku rozpusťte oříšek másla. Šalotku nakrájejte najemno a zpěňte. Přidejte hrášek, zalijte 100 ml vody anebo zeleninového vývaru. Přidejte špetku soli a vařte pod poklicí cca 3–5 minut. Přilijte smetanu a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

2Připravte mrkvičky. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte a na 2 minuty povařte mrkvičky. Na pánvičce opět rozpusťte máslo, přidejte med a přisypte scezené, okapané mrkvičky. Pokapejte pouze pár kapkami sójové omáčky, lehce opepřete a promíchávejte, dokud se mrkvičky nezačnou lesknout a lepit.

3Filátko přeřízněte na šikmo. Rybu z obou stran osolte. Citron nakrájejte na slabé plátky. Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte citron a rybu položte na pánev kůží dolů. Asi po 1–2 minutách obraťte a dopečte stejně tak dlouhou dobu. Během pečení pokládejte na rybu plátky citronů.

4Na talíř naservírujte pyré, mrkvičky a navrch rybu s citrony. Posypte vločkovou solí. Recept je z blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.