Rohlik.cz

Hráškový krém

Hráškový krém

2 ×

Zapomeňte na školní jídelnu a připravte si raději domácí hráškovou polévku, která opravdu chutná.

Postup:

1Na másle zpěňte cibuli až zesklovatí. Přidejte česnek a smažte cca minutu.

2Přidejte brambory, za pravidelného míchání, duste asi 3 až 5 minut, pak přidejte hrášek, vývar, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Snižte teplotu a na mírném stupni vařte, až budou brambory měkké, cca 15 až 20 minut.

3Rozmixujte ji ve stolním mixeru úplně dohladka, příp. ponorným mixérem. Dochuťte a podávejte s krutony.

4Nakonec můžete polévku zjemnit smetanou. Přidejte 60 až 120 ml, až polévku sundáte z plotny.

5Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.