Rohlik.cz

Krémová pórková polévka

Krémová pórková polévka

2 ×

Jemná, krémová, s příjemnou vyváženou chutí zeleniny a bez zahušťování moukou.

Postup:

1Ve středně velkém hrnci a na středním stupni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a pórek a za pravidelného míchání smažte na másle, dokud cibule a pórek nezměkne, cca 10 – 15 minut. (ne do zhnědnutí).

2Přidejte nakrájené brambory s mažte další 2 minuty. Přilijte vývar, zakryjte poklicí a vařte, dokud brambory nezměknou, cca 15 – 20 minut.

3Hrnec odstavte z plotny a rozmixujte ponorným mixerem dohladka.

4Vraťte jej na plotnu, přidejte smetanu, osolte, opepřete podle chuti a udržujte teplé. Polévku již nevařte.

5Podávejte jen tak, nebo s nakrájenou smaženou houskou, čerstvou houskou nebo chlebem.

6Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.