Rohlik.cz

Salát s tuňákem

Salát s tuňákem
  • 15 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Tuňák je velmi chutná ryba a stačí mu rychlá příprava. Ideální volba pro lehký salát.

Postup:

1Filet tuňáka omyjte studenou vodou, osušte utěrkou. Pomažte ho ze všech stran v olivovém oleji, osolte, opepřete. V misce si smíchejte oba druhy sezamu a filet v něm obalte ze všech strat. Přitiskněte rukou, aby se sezam přichytil.

2Rozpalte si v pánvi olivový olej a osmahněte na něm tuňáka. Z každé strany stačí 2 minuty, nebo podle toho jak máte rádi maso propečené. Opečený filet nechte stát stranou.

3Ve větší míse si připravte zálivku na salát. Smíchejte lžíci olivového oleje, hořčici, zakápněte citronem, medem, přidejte špetku soli a promíchejte.

4Rukolu pečlivě obalte v zálivce, přidejte cherry rajčátka, zasypte zbylým sezamem. Přidejte na plátky pokrájený steak tuňáka a můžete podávat.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.