Rohlik.cz

Měšec z listového těsta

Měšec z listového těsta
  • Koko
  • 115 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

2 ×

Pokud chcete nachystat brunch nebo vlažnou svačinu, měšec je skvělou volbou. Konzumujte ho ideálně hned vlažný, dokud je listové těsto vláčné a křupavé.

Postup:

1Nejprve připravte nádivku. Začněte s pošírovaným kuřecím masem. Pošírování znamená ponořit něco do vody, vývaru nebo mléka o cca 80 °C, tedy tekutina se jen vlní, ale nevaří. Řízek tu stačí ponechat 12 minut. Kuřátko se bude následně ještě péct v těstě, takže není třeba ho příliš vysušovat. Vyjměte, nechte chladnout a nakrájejte na kousky jako do polévky.

2Houby pokrájejte na malé kostičky, slaninu stejně tak. Osmahněte na troše másla s kmínem a pepřem dozlatova. Přemístěte do misky. Přidejte kuře a nasekané bylinky. Nechte chladnout.

32 vejce rozkvedlejte v hrníčku. 3/4 množství přelijte do misky k ostatním ingrediencím na nádivku, 1/4 nechte v hrníčku na pomašlování měšců. V misce vše zamíchejte a podle potřeby přisypte strouhanku, bude objemově třeba cca velký panák, aby byla směs kompaktní, tužší. Osolte ji.

4Těsto rozdělte na 4 díly, podle tvarů formiček ho ještě vyválejte, aby se zvětšilo. Vymažte je, na dno vystříhněte pečicí papír. Těsto rozmístěte všude ve formě, kraje nechte přes. Naplňte asi 1,5 – 2 cm vrstvou nádivky, jak to vyjde, a těsto po stranách soustřeďte do středu, aby vznikl měšec.

5Pomašlujte vejcem a dejte péct do trouby na 180 °C dozlatova. Zabere to cca 20 minut. Po vyjmutí nechte chvilku odpočinout, případně pak nožem lehce uvolněte po krajích, vyklopte a můžete podávat.

6Pokud byste si nebyli postupem jisti, můžete kouknout na video návod na stránkách MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.