Rohlik.cz

Dýňové burgery

Dýňové burgery
  • Lucie
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Burgery nemusí být jen masové. Dýňová varianta je chutná a šťavnatá.

Postup:

1Jáhly uvařte dle návodu na obalu, Stejně tak uvařte cizrnu. Kdo si chce práci ulehčit, použije z konzervy.

2Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Dýni omyjte, přepulte, vydlabejte, nakrájejte na menší kousky a upečte doměkka.

3Pomocí tyčového mixéru rozmixujte v hladkou hmotu jáhly s díní, cizrnou a cibulí.

4Směs dochuťte petrželkou, zázvorem, koriandrem, skořicí, římským kmínem, solí a pepřem. 

5Pomocí lžíce tvarujte burgery a pečte je zhruba 30 minut. Následně je opatrně obraťte a pečte dalších 15 minut.

6Burgery podávejte s pečivem, listovým salátem, rajčetem, cibulí a klíčky.

7O recept se s námi podělila Lucie z Delicious blog Lucie.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.