Rohlik.cz

Zapečený kozí sýr s marinovanou řepou

Zapečený kozí sýr s marinovanou řepou
  • 45 minut
  • 1 porce
  • Středně těžký

1 ×

Dokonalý předkrm nebo lehký salát.

Postup:

1Omytou řepu vložte do hrnce s vroucí vodou, aby byla zcela ponořená. Vařte ji doměkka, zkontrolujte pomocí špejle. Potom ji dostavte a nechte vychladnout v hrnci s vodou, ve kterém se vařila. Vychlazenou řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.

2Připravte si zálivku na marinování. Do olivového oleje zašlehejte metličkou cukr, sůl pepř, vinný ocet a vodu. Zálivkou přelijte řepu a nechte marinovat v ledničce.

3Na rozpálené pánvi si na sucho opražte piniová jádra. Hned jak začnou hnědnout, přesypte je do misky a nechte chladnout.

4Připravte si 4 kousky kozího sýra silné alespoň 2 cm. Pokapejte kolečka olivovým olejem, opepřete, posypte lístky tymiánu, rozmarýnu. Dejte ho zapéct do trouby pod gril na horní rošt. Ne úplně pod spirálu. Sýr zapékejte 2 minuty.

5K marinované červené řepě přidejte salátové listy, zlehka promíchejte a podávejte se zapečeným sýrem.

6Recept nám propůjčila škola vaření Hungry town Ondřeje Slaniny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.