Rohlik.cz

Farmářské kuřecí prsíčko se sýrovou nádivkou

Farmářské kuřecí prsíčko se sýrovou nádivkou
  • 60 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Pečené na másle, podávané s polentou, restovaným špenátem a omáčkou z rajčat.

Postup:

1připravte si jako první nádivku. Do misky vložte pokrájený toustový chléb, navlhčete ho mlékem, přidejte sýr, žloutek, sekanou petrželku, osolte a opepřete. Nakonec přimíchejte vyšlehaný tuhý sníh z bílku. Nožem opatrně nařízněte prsa z boční strany, abyste vytvořili kapsu. Naplňte ji nádivkou a opatrně a sepněte párátkem tak, aby se při pečení nedostala nádivka ven. Pokud vám nějaká zbyla, upečte ji společně s kuřetem.

2Prsa osolte a opepřete, osmažte z obou stran na přepuštěném másle dozlatova a pak je vložte péct do předehřáté trouby na 156 °C na 15 minut. nechte je po upečení 5 minut odpočinou a pak podávejte.

3Připravte si tomatovou omáčku. Rajčata rozpulte, osolte, opepřete a pocukrujte. Pečte při teplotě 170 °C cca 40 minut. Opečte si v kastrůlku česnek, přidejte bazalku a pečená rajčata. Chvíli povařte, potom odstavte, rozmixujte tyčovým mixérem a dochuťte solí a pepřem.

4Na řadu přichází tomatová polenta. Ohřejte 750 ml tomatové omáčky. Za stálého míchání přisypte polentu a vařte tři minuty. Dochuťte solí.

5V hrnci rozehřejte máslo a zpěňte na něm pokrájenou cibuli, osolte, opepřete a přidejte mladý špenát a krátce povařte.

6Tip: Do špenátu je možné přidat i čerstvé listy medvědího česneku. O recept se s námi podělila škola vaření Hungry town Ondřeje Slaniny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.