Rohlik.cz

Grilovaná vepřová panenka v česneku a bylinkách se salsou crijolla

Grilovaná vepřová panenka v česneku a bylinkách se salsou crijolla
  • 40 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

1 ×

Udělejte z vepřové panenky královské jídlo. držte se podle receptu a výsledek bude stát za to.

Postup:

1Vepřovou panenku naložte nejlépe přes noc do olivového oleje, sekaného česneku, petrželky a drceného pepře.

2Připravte a rozpalte si gril (elektrický, plynový, či na uhlí). Maso položte na rozpálenou mřížku a přiklopte poklopem. Grilujte na mírném ohni cca 5 minut z každé strany. Jakmile je maso zatažené a má na sobě vypálenou mřížku, přesuňte ho ke kraji, kde je mírnější plamen (ohřev). Dobře ugrilovaná panenka by měl mít uprostřed teplotu 55 až 57 °C. Z grilu ji vyjměte ještě o něco dříve při teplotě 53 °C, protože se po vyjmutí teplota ještě mírně zvýší a maso pozvolna dojde. Díky tomu bude maso uvnitř šťavnaté a propečené. Pokud nemáte zkušenost s grilováním, bude nejlepší použít digitální teploměr.

3Připravte si salsu. Všechnu zeleninu pokrájejte na co nejjemnější kousky. stroužky česneku rozdrťte plochou stranou nože a nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte nožem a všechny ingredience smíchejte dohromady. Dochuťte solí, pepřem a vinným octem. Salsu je možné připravit i den předem a uchovat v lednici. Bude mít lepší chuť.

4Recept nám poskytla škola vaření Hungry Town Ondřeje Slaniny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.