Rohlik.cz

Italský salát Panzanella s Foccaciou podle Ondřeje

Italský salát Panzanella s Foccaciou podle Ondřeje
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Svěží toskánský salát s rajčaty, starším pečivem a kvalitním olivovým olejem.

Postup:

1Pokud chcete dodržet tradiční recepturu, připravte si italský chléb Foccacia. Těsto je skoro totožné s těstem na pizzu. Založte kvásek z části mouky, vlažné vody a droždí. Jakmile vzejde, vmíchejte zbytek mouky, olivový olej, sůl a vypracujte rukama bochánek hladkého těsta. Pečte v předehřáté troubě na 220 °C cca 10 až 15 minut, dokud zeshora nezezlátne.

2Hotový chléb nechte zcela vychladnout, pak jej nakrájejte na malé kostičky. Ty se osmahnout v pánvi na olivovém oleji a budou se přidávat k salátu.

3Připravte si salát. Očištěnou a osušenou zeleninu pokrájejte na zhruba stejně velké 2 centimetrové kousky. Olivy ponechte v celku a cibuli pokrájejte na tenké půlměsíčky. Bazalku nasekejte nožem na jemno. Vše smíchejte v míse s olivovým olejem, vinným octem, solí a pepřem. přidejte krutony opečeného chleba, promíchejte, aby se chutě spojily a chléb nasákl a servírujte.

4Recept nám poskytla škola vaření Hungry Town Ondřeje Slaniny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.