Rohlik.cz

Čokoládová pěna - La mousse au chocolat

Čokoládová pěna - La mousse au chocolat
  • 60 minut
  • 6 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Kdo by nemiloval čokoládu v té nejlepší podobě, čokoládové pěně.

Postup:

1Smetanu dejte do misky, ve které ji budete šlehat a společně s metličkami na šlehání dejte do lednice, aby se vše vychladilo.

2Želatinu namočte do studené vody a nechejte nabobtnat. Nabobtnalou želatinu dejte do misky k čokoládě nalámané na kousky.

3Mléko přiveďte k varu a přelijte přes čokoládu. Metličkou míchejte, dokud směs není krásně hladká. Vyšlehejte smetanu do tuhé šlehačky. Ve chvíli, kdy čokoládová směs dosáhne 36 stupňů (tj. o trochu méně než teplota lidského těla, tedy když do čokolády ponoříte prst, neměli byste nic cítit), ručně a po částech vmíchejte šlehačku.

4Rozdělte do skleniček a nechejte vychladit alespoň tři hodiny. Před podáváním ozdobte ovocem, např. malinami.

5O recept se s námi podělila Kristina z blogu Děvče u plotny.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.