Rohlik.cz

Paleo dýňové placky

Paleo dýňové placky

4 ×

Můžete upéct nebo usmažit, pochutnat si na nich za tepla i za studena.

Postup:

1Nastrouhejte si nadrobno omytou cuketu (včetně slupky). Vložte ji do sítka, hojně posolte (cca 1 lžičkou soli), promíchejte a nechte cca 5 minut vypotit. Mezitím si najemno nastrouhejte dýni. Jakmile cuketa pustí šťávu, opravdu pečlivě ji přes sítko vymačkejte (klidně i několikrát) a pak smíchejte s nastrouhanou dýní. Ke směsi přidejte majoránku nebo jiné bylinky dle chuti, 2 rozdrcené stroužky česneku, pepř a 2 vejce. Solit již není potřeba, sůl částečně zůstala v cuketě.

2Vše pečlivě promíchejte a pak ze směsi na plechu vyloženém pečícím papírem vytvořte cca 9 placiček vysokých necelý centimetr. Pokud chcete křupavější povrch, můžete placky jemně potřít rozpuštěným sádlem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a pečte dozlatova (cca 30 minut).

3V případě, že se rozhodnete pro smaženou variantu, rozpusťte si v široké pánvi sádlo a na střední teplotu v něm pomalu opečte z obou stran placičky dozlatova. Směs se trošku sype, takže dělejte spíše menší placky a hlavně je obracejte, až když se zespoda udělá pěkně křupavá pevná kůrka. Rozhodně ne dříve.

4Podávejte klidně buď samotné, nebo jako přílohu k dušenému masu či guláši či doplněné o masovou směs. Recept naleznte na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.