Rohlik.cz

Čokoládovo-dýňová buchta

Čokoládovo-dýňová buchta
  • 75 minut
  • 10 porcí
  • Středně těžký

0 ×

Neobvyklé spojení? Vůbec, právě naopak. Tohle brownies si po prvním ochutnání zamilujete.

Postup:

1Troubu předehřejte na 180 °C. Plech si vyložte pečícím papírem, aby přesahoval přes okraje. Sušenky rozdrobte do mísy a přidejte k nim máslo s cukrem. Umíchejte prsty tak, aby byla směs vláčná. Sušenkovou hmotu natlačte na dno plechu nebo formy a dejte zapéct cca na 10 minut do trouby. Po upečení nechte stát a chladnout venku.

2Sýr vyšlehejte šlehačem do krému, přisypte cukr, dýňové pyré, mouku, vejce, špetku soli a strouhaný perník. Nalámanou čokoládu rozehřejte buď nad vodní lázní nebo v mikrovlnné troubě, stačí ohřát na 30 sekund. Rozmíchejte ji dohladka společně se 5 lžícemi dýňového krému.

3Zbylý dýňový krém rozprostřete po sušenkovém korpusu. Po lžícím přidávejte navrch čokoládu. Špičkou nože obě náplně lehce promíchejte, abyste vytvořili mramorový vzor. Dejte péct do trouby na cca 50 minut. Kontrolujte propečenost těsta pomocí špejle.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.