Rohlik.cz

Dýňové latté

Dýňové latté
  • 20 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

2 ×

Oblíbená podzimní příchuť. Vyrobte si vlastní domácí dýňový sirup vhodný do latté.

Postup:

1Vyrobte si předem dýňový sirup. Bez něho se se toto latté neobejde. Podle receptu nejdříve připravte dýňové pyré. Je to jednoduché.

2Hrnec s vodou ohřejte do bodu varu, pak plamen zmírněte a vsypte hnědý cukr. Míchejte, aby se všechen zcela rozpustil. Přidejte všechno koření včetně vanilky a za stálého míchání vařte pozvolna 10 minut do zhoustnutí. Sirup odstavte a nechte vychladnout. Poté ho propasírujte přes jemné sítko nebo plátno a přelijte do skleněné láhve. Skladujte ho v lednici.

3Připravte si své espresso, vmíchejte podle chuti dýňový sirup a zakryjte vyšlehanou mléčnou pěnou.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.