Rohlik.cz

Dýňové pyré

Dýňové pyré
  • 60 minut
  • 1 porce
  • Jednoduchý

0 ×

Použijete ho do rizota, těstovin i do buchet.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Dýni rozřízněte napůl a lžící vydlabejte všechna semínka. Očištěnou dýni rozložte řeznou stranou na plech.

2Pečte v troubě tak dlouho, až se dá hladce propíchnout vidličkou, cca 1 hodinu. Dýni nechte vychladit a měkkou dužninu vydlabejte. Rozmixujte ji v mixéru do hladké kaše.

3Pyré přendejte do sítka a nechte přes noc okapat v lednici. Zbavíte se přebytečné vody. Hotové pyré naplňte do uzavíratelných sklenic. Můžete ho skladovat v lednici několik dní. Nebo se dá zamrazit.

4Takto předem připravené pyré se hodí do polévek, těstovin, dýňového rizota, ale i při pečení buchet, muffinů a koláčů. dochutit ho můžete naslano i nasladko. A je skvělé i jako dětská přesnídávka.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.