Rohlik.cz

Dýňová polévka se slaninou a parmazánem

Dýňová polévka se slaninou a parmazánem

2 ×

Krémová, hřejivá a plná zeleniny.

Postup:

1Připravte si jako první dýňové pyré. Klidně si ho můžete udělat dopředu a schovat do zásoby, třeba pro tento recept s müsli. Dýni rozkrojte na polovinu a zbavte semínek. Troubu předehřejte na 180°C. Půlky dýně dejte na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Pečte cca hodinu. Dýni nechte zchladnout, abyste ji udrželi v ruce. Oloupejte ji, nebo vydlabejte a nakrájejte na menší kousky. Rozmixujte na pyré, vložte ho do cedníku a nechte okapat přebytečnou vodu. V ledničce vydrží asi týden, mražené několik měsíců.

2Na másle v keramické pánvi opečte pórek, mrkev a česnek. Přisypte zázvor a ještě chvílí opékejte. Vývar si připravte do hrnce, ve kterém budete polévku vařit. Do vývaru přidejte opečenou směs z pánve, dýňové pyré a přiveďte k varu. Vařte cca 5 minut.

3Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku a hrnec vraťte zpět na plotýnku. Zalijte smetanou, promíchejte a vařte dalších 5 minut. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte se strouhaným parmazánem a kousky opečené slaniny.

4Recept naleznete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.