Rohlik.cz

Dýňové müsli

Dýňové müsli

0 ×

Dýňové pyré můžete přidat skoro do všeho, nečekaně i do müsli a je perfektní.

Postup:

1Připravte si jako první dýňové pyré. Klidně si ho můžete udělat dopředu a schovat do zásoby, třeba pro tento recept s müsli. Dýni rozkrojte na polovinu a zbavte semínek. Troubu předehřejte na 180°C. Půlky dýně dejte na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Pečte cca hodinu. Dýni nechte zchladnout, abyste ji udrželi v ruce. Oloupejte ji, nebo vydlabejte a nakrájejte na menší kousky. Rozmixujte na pyré, vložte ho do cedníku a nechte okapat přebytečnou vodu. V ledničce vydrží asi týden, mražené několik měsíců.

2Troubu předehřejte na 175°C a plech vyložte pečícím papírem. Ve velké míse smíchejte pyré, skořici, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Přidejte cukr, med, evanilku a promíchejte. Vsypte vločky, mandle, ořechy a promíchejte směs pořádně, aby byla obalená a ochucená pyré. Rozprostřete na plech a pečte 30 minut.

3Plech vytáhněte, přisypte brusinky a rozinky a zamíchejte. Vraťte zpět do trouby na 20 minut. Nechte zcela vychladnout a skladujte v uzavíratelné nádobě. Podávejte s mlékem, jogurtem nebo jen tak.

4Recept najdete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.