Rohlik.cz

Polévka z červené čočky se zelím a klobáskou

Polévka z červené čočky se zelím a klobáskou
  • Koko
  • 45 minut
  • 6 porcí
  • Středně těžký

1 ×

Zaprvé je tahle polévka lepší než dobrý vyprošťovák. Zadruhé je skvělá. Kombinace červené čočky, chilli, zelí a grilovací klobásy je neodolatelná. Je nejlepší proleželá druhý den, takže ji dělejte klidně dopředu. Jen klobásky radím opéct a přidat až před podáváním.

Postup:

1Nakrájejte si nadrobno cibuli, oloupanou bramboru, slaninu a řapíkatý celer. Pěkně dozlatova osmahněte na másle. Ideálně v hrnci s nepřilnavým povrchem. Poté zalijte horkým vývarem. Přiveďte k varu. Vsypte čočku a nechte asi 10 – 13 minut vařit. Rozmixujte ponorným mixérem a vraťte na plotýnku.

2Zelí překrájejte na krátké (1 – 2 cm dlouhé) kousky. Přidejte jej do polévky, stejně tak i nálev. Přidejte všechno koření a nechte minimálně ještě 15 minut provařovat, zkrátka dokud zelí nebude měkké. Klobásky pokrájejte na centimetr dlouhé válečky a na minimu másla je osmahněte dohněda vedle na pánvičce. Přidejte do hrnce.

3Pár minut ještě vařte, dochuťte, aby byla polévka silná a poctivá – možná potřebuje víc zelí nebo alespoň láku, chilli, kmínu, soli, pepře? Bylinek? Papriky? Ochutnávejte a dolaďujte.

4Záleží na vašem vkusu – jestliže je pro vás polévka příliš řídká, přidejte další čočku a vařte dalších 15 minut (mixovat už nemusíte), a jestliže je moc hustá, stačí zředit vodou nebo vývarem a provařit pár minut.

5Na video recept se můžete podívat na stránkách MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.