Rohlik.cz

Švestkové čatní

Švestkové čatní
  • 60 minut
  • 10 porcí
  • Jednoduchý

1 ×

Je výborné ke kozím sýrům, ale i grilovaným masům a uzeninám.

Postup:

1Švestky omyjte, rozpulte a vypeckujte. Zázvor oloupejte a nastrouhejte najemno. Česnek nasekejte nožem nadrobno.

2Švestky dejte do hrnce, zasypte cukrem, solí, přidejte skořici, strouhaný zázvor, česnek a chilli. Dolijte ocet a pozvolna vařte za občasného míchání, až švestky zcela změknou a pustí šťávu. Hotové čatní má hustější konzistenci.

3Přelijte ho do uzavíratelných sklenic, uzavřete. Sklenice postavte na víčko a nechte zcela vychladnout. Skladujte ho v lednici.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.