Rohlik.cz

Dýňové fettuccine Alfredo

Dýňové fettuccine Alfredo

3 ×

Jak je tento recept jednoduchý, tak je dokonalý.

Postup:

1Jako první si připravte dýňové pyré. Dýně omyjte a rozřízněte napůl. Vydlabejte semínka. Předehřejte si troubu na 180°C. Rozložte dýni řeznou stranou dolů na plech. Podlejte ji trochou vody a pečte cca 60 minut, nebo dokud dýně není po propíchnutí vidličkou zcela měkká.

2Dýni nechte vychladnout, a vydlabejte lžící všechnu dužninu. Dužinu dejte do kuchyňského robotu, nebo mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud je dužina moc hutná, přidejte pár lžic vody, aby šla jednoduše rozmixovat. Pyré přendejte do cedníku okapat.

3Těstoviny uvařte podle návodu. Zatímco se těstoviny vaří, připravte si omáčku. V hlubším hrnci rozpusťte máslo s olejem, přidejte česnek a za stálého míchání smažte cca 1 až 2 minuty. Přidejte smetanu a dýňové pyré, metlou důkladně promíchejte dohladka. Přidejte parmazán a promíchejte. Hrnec odstavte a přidejte sůl, pepř, petržel a bazalku. Smíchejte s těstovinami a podávejte čerstvé.

4Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.