Rohlik.cz

Čokoládovo-dýňový koláč

Čokoládovo-dýňový koláč

0 ×

Kombinace čokolády a dýně je skvělé. Bude vám připomínat dýňový cheesecake.

Postup:

1Jako první si připravte dýňové pyré. Dýně omyjte a rozřízněte napůl. Vydlabejte semínka. Předehřejte si troubu na 180°C. Rozložte dýni řeznou stranou dolů na plech. Podlejte ji trochou vody a pečte cca 60 minut, nebo dokud dýně není po propíchnutí vidličkou zcela měkká. Dýni nechte vychladnout, a vydlabejte lžící všechnu dužninu. Dužinu dejte do kuchyňského robotu, nebo mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud je dužina moc hutná, přidejte pár lžic vody, aby šla jednoduše rozmixovat. Pyré přendejte do cedníku okapat.

2Troubu snižte na 175°C. Smíchejte rozemleté sušenky s rozpuštěným máslem, cukry, skořicí a solí. Směs vtlačte na dno a do stran dortové formy vel. 22 cm.

3Pečte v předehřáté troubě cca 10 minut, poté vyndejte z trouby a posypte rovnoměrně připravenou nastrouhanou čokoládou, vraťte cca na 1 minutu do trouby, aby se čokoláda rozpustila a rovnoměrně rozlila po dně. Nechte zcela vychladnout.

4Teplotu trouby snižte na 160°C a připrav te si náplň. V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpusťte obě čokolády a máslo, vždy po 20 vteřinových intervalech pořádně promíchejte, aby se vytvořila hladká směs.

5Vmícháme dýňové pyré, kondenzované mléko, cukr, vejce, kukuřičný škrob, vanilku, sůl a koření. Důkladně promíchejte metlou. Do dýňové směsi vmíchejte po třetinách čokoládovou směs, vždy řádně prošlehejte. Směs nalijte do vychlazeného korpusu a pečte v předehřáté troubě cca 55 až 60 minut

6Nechte zcela vychladit při pokojové teplotě a nakonec přes noc v lednici. Před podáváním ozdobte čokoládou, kterou jste nechali rozpustit v mikrovlnné troubě.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.