Rohlik.cz

Dýňové chilli

Dýňové chilli

0 ×

Dýňové chilli je krásně voňavé a zahřeje nejen vás ale i vaše smysly.

Postup:

1Jako první si připravte dýňové pyré. Dýně omyjte a rozřízněte napůl. Vydlabejte semínka. Předehřejte si troubu na 180°C. Rozložte dýni řeznou stranou dolů na plech. Podlejte ji trochou vody a pečte cca 60 minut, nebo dokud dýně není po propíchnutí vidličkou zcela měkká. Dýni nechte vychladnout, a vydlabejte lžící všechnu dužninu. Dužinu dejte do kuchyňského robotu, nebo mixéru a rozmixujeme dohladka. Pokud je dužina moc hutná, přidejte pár lžic vody, aby šla jednoduše rozmixovat. Pyré přendejte do cedníku okapat.

2Ve větším hrnci (cca 3 – 5 l) zpěňte na oleji cibuli, přidejte česnek a maso. Orestujte dohněda, asi 5 minut. Přidejte papriku a restujte dalších 5 minut. Nakonec přidejte všechny zbývající suroviny, přiveďte k varu, snižte teplotu na nižší stupeň, přikryjte pokličkou a za občasného míchání vařte 2 hodiny. Podávejte ozdobené kysanou smetanou, strouhaným sýrem a čerstvým koriandrem.

3Tip: Jako příloha je nejlepší kukuřičný chleba kukuřičný chleba. Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.