Rohlik.cz

Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo-dýňovými koláčky

Kuřecí maso na zázvoru s čočkovo-dýňovými koláčky

0 ×

Kuřecí maso s neobvyklou přílohou. Stylová večeře je za chvíli na stole.

Postup:

1Troubu si předehřejte na 200 °C. Zázvor oloupejte a najemno nastrouhejte. V misce smíchejte ingredience na marinádu ke kuřeti. Kuřecí maso nakrájejte na delší nudličky a promíchejte s marinádou.

2Dýni i se slupkou nastrouhejte nahrubo. Římský kmín podrťte v hmoždíři. V kastrůlku na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Přidejte římský kmín, dýni a čočku, promíchejte. Přidejte kokosové mléko, vývar nebo vodu a lehce osolte. Pod poklicí duste 15 – 20 minut. Pokud se směs připaluje, lehce podlijte. Ale ve výsledku chceme získat hustou kaši.

3Maso napíchejte na párátka. Plech vyložte pečícím papírem. Na plech naneste čočkovou kaši (4 ks) do tvaru koleček. Na plech položte i maso a dejte na 20 minut péct.

4Podávejte společně s jogurtovým dipem. Rozmíchejte jogurt s citronovou kůrou, špetkou soli a limetkovou kůrou.

5Recept najdete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.