Rohlik.cz

Celozrnný koláč s dýní

Celozrnný koláč s dýní

1 ×

V sezóně dýní ji vyzkoušejte na slano v koláči s riccotou a mangoldem.

Postup:

1Mouku s máslem prsty promačkávejte, až vznikne drobenka. Přidejte vejce, sůl a uhněťte těsto. Zabalte do fólie a nechte alespoň půl hodiny v lednici uležet. Těstem vyložte nepřilnavou formu. Troubu si předehřejte na 180 ⁰C.

2Listy špenátu očistěte a okapejte. Dýni nakrájejte na drobné kostky. Na pánvi rozehřejte olej a přidejte nakrájenou cibuli. Zlehka ji restujte dozlatova. Přidejte česnek, nechte lehce rozvonět a přidejte mangold. Osolte a nechte jej ovadnout. Poté přendejte do misky a nechte trochu zchladnout. Přidejte do mísy dýni. Zvlášť vymíchejte vejce s ricottou, solí, pepřem a bylinkami. Tuto směs vmíchejte k zelenině. Pořádně promíchejte a rovnoměrně nalijte do těstem vyložené formy.

3Vložte koláč péct do trouby na cca 40 minut.

4Tip: Koláč můžete posypat piniovými oříšky. recept najdete na blodu Vařenistě.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.