Rohlik.cz

Steakové rolky

Steakové rolky

0 ×

Zdravá a hlavně lákavě vypadající variace na steaky.

Postup:

1Maso nejprve osolte a opepřete z obou stran, pokapejte worchester omáčkou. Nechte odležet alespoň 30 minut, nejlépe několik hodin. Mezitím si nakrájejte mrkev, papriku, cuketu a podélně jarní cibulky na tenké proužky.

2Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte červenou cibuli a pár minut opékejte. Přidejte balzamikový ocet, hnědý cukr a vývar. Promíchejte a nechte zredukovat asi na polovinu množství. Redukci dejte na chvíli stranou.

3V další pánvičce si rozehřejte trochu oleje a přidejte celé nožem rozmáčknuté stroužky česneku. Smažte je na pánvi, olej se česnekem rozvoní. Česnek vyndejte a vyhoďte, případně nakrájejte na kousky a následně přidejte do omáčky. Do pánve vložte nakrájenou zeleninu a opékejte ji pár minut, aby trochu změkla. Přidejte rozmarýn a tymián, trochu soli, promíchejte a nasypte zeleninu do mísy.

4Do plátku masa zabalte vždy část zeleninových proužků a pomocí párátka či vhodněji potravinářského provázku vytvořte rolku. Stejně postupujte až budete mít všechny kousky hotové. Maso opečte na pánvi, podle toho, jak máte rádi steaky propečené. Nechte odpočinout 15 minut. Rolky naservírujte na talíř a navrch přidejte omáčku z octa a cibule.

5Recept najdete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.