Rohlik.cz

Lilkové lasagně

Lilkové lasagně
  • 45 minut
  • 4 porce
  • Středně těžký

0 ×

Dokonalé lasagně i bez těstovin. Lilek a mleté maso k sobě skvěle ladí.

Postup:

1Jako první si předehřejte troubu na 180 °C. Lilek omyjte, osušte a nakrájejte podélně na plátky silné 0,5 cm. Rovný plech si vyložte pečícím papírem. Plátky lilku pomažte olejem a z každé strany osolte. Dejte péct na 10 až 15 minut do zezlátnutí. Po upečení nechte lilek stát venku.

2Mezitím si nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata nakrojte zespodu do kříže, přendejte do hrnce a zlijte vařící vodou. Nechte je spařit a po 5 minutách je zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte slupku. Oloupaná rajčata všechna nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozpalte olej, osmažte na něm cibuli. Až zesklovatí přidejte česnek a chvíli smažte, až se rozvoní. Potom do pánve přidejte mleté maso. Vařečkou ho oddělujte, aby se rozdrolilo na menší kousky. Za občasného míchání ho smažte.

3Až bude maso hnědé, osolte ho, opepřete, zakápněte worcesterem, chilli omáčkou, přidejte mletou papriku, oregano a masovou směs promíchejte. Po chvilce přidejte tři lžíce pasírovaných rajčat, promíchejte, zakryjte pokličkou a duste ještě cca 5 minut. Nakonec vmíchejte nožem nasekané listy bazalky.

4Zapékací misku o rozměru asi 20×20 si vymažte olejem. Na dno vyskládejte plátky lilku vedle sebe, poklaďte půlkou mletého masa, zakryjte tenkými plátky mozzarelly a přikryjte opět vrstvou lilku. Na lilek přijde druhá polovina masa, opět plátky mozzarelly a poslední vrstva lilku. Dejte zapéct do trouby při stejné teplotě na 15 minut.

5Tip: Pokud chcete paleo verzi, vynechte sýr. Místo drcených rajčat se hodí i protlak bez cukru.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.