Rohlik.cz

Penne s rajčaty a tuňákem

Penne s rajčaty a tuňákem
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

5 ×

Nevíte, co s konzervou tuňáka? Zkuste jednoduchou a chutnou pastu.

Postup:

1Dejte vařit do hrnce vodu se solí na těstoviny. Jakmile začne voda vřít, těstoviny vsypte do hrnce a vařte dle návodu al dente, tedy na skus. Těstoviny sceďte a zalijte trochou olivového oleje.

2Mezitím si v pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na drobno pokrájenou cibuli, míchejte, přidejte prolisovaný stroužek česneku a smažte až se rozvoní. Přilijte plechovku loupaných rajčat, tuňáka a prohřejte. Osolte, opepřete, dochuťte sušeným oregánem. Omáčku ještě chvíli povařte, pak stáhněte z plotýnky a zasypte čerstvě nasekanou bazalkou.

3Nakonec přidejte těstoviny do hotové omáčky a promíchejte vařečkou, aby se chutě spojily a hned podávejte.

4Tip: Cibuli můžete podlít bílým suchým vínem, dodá omáčce výraznější chuť. Těstoviny můžete při servírování zasypat strouhaným parmazánem nebo pecorinem.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.