Rohlik.cz

Penne s rajčaty a tuňákem

Penne s rajčaty a tuňákem
  • 20 minut
  • 2 porce
  • Jednoduchý

7 ×

Nevíte, co s konzervou tuňáka? Zkuste jednoduchou a chutnou pastu.

Postup:

1Dejte vařit do hrnce vodu se solí na těstoviny. Jakmile začne voda vřít, těstoviny vsypte do hrnce a vařte dle návodu al dente, tedy na skus. Těstoviny sceďte a zalijte trochou olivového oleje.

2Mezitím si v pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm na drobno pokrájenou cibuli, míchejte, přidejte prolisovaný stroužek česneku a smažte až se rozvoní. Přilijte plechovku loupaných rajčat, tuňáka a prohřejte. Osolte, opepřete, dochuťte sušeným oregánem. Omáčku ještě chvíli povařte, pak stáhněte z plotýnky a zasypte čerstvě nasekanou bazalkou.

3Nakonec přidejte těstoviny do hotové omáčky a promíchejte vařečkou, aby se chutě spojily a hned podávejte.

4Tip: Cibuli můžete podlít bílým suchým vínem, dodá omáčce výraznější chuť. Těstoviny můžete při servírování zasypat strouhaným parmazánem nebo pecorinem.

Mohlo by Vás zaujmout

Pilaf

Pilaf

Středně těžký

60 minut

Váš košík je prázdný.