Rohlik.cz

Brownies s čokoládovou pěnou

Brownies s čokoládovou pěnou

0 ×

Kdo miluje brownies nenechá si ujít ani tento recept. No nevypadají skvěle?

Postup:

1Předehřejte su troubu na 175°C a hluboký plech na pečení o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem tak, aby okraje přesahovaly. V míse smíchejte rozpuštěné máslo, kakao, oba cukry. Přidejte vejce, jedno po druhém, vydlabanou vanilku, sůl, instantní kávu, opět zamíchejte. přisypte mouku a a vymíchejte do hladkého těsta. Těsto nalijte do připraveného plechu a pečeme cca 25–30 minut. Brownies nechte po upečení zcela zchladnout.

2Připravte si čokoládový krém. V misce rozpusťte želatinu v jedné lžíci vody. Počkejte 5 minut, než změkne a poté misku dejte ohřát na 30 až 60 sekund do mikrovlnné trouby. Směs bude bublat a želatina se rozpustí. Zamíchejte a odložte na chvíli stranou.

3Ohřejte si smetanu do bodu varu, odstavte ji a přidejte k ní želatinu, instantní kávu, promíchejte a přisypte nasekanou čokoládu. Chvíli počkejte, než se čokoláda začne rozpouštět, potom krém důkladně promíchejte, aby se všechna čokoláda úplně rozpustila.

4160 ml smetany ušlehejte společně s cukrem do tuha. Postupně přilévejte směs želatiny s čokoládou a vyšlehejte dohladka. Krém nechte vychladit na 30 minut v lednici.

5Vychlazený krém navrstvěte rovnoměrně na brownies.

6Tip: Koláč můžete nakonec dozdobit čokoládovou polevou. Stačí ji rozpustit podle návodu, ustřihnout růžek obalu a koláč dozdobit tahy jako na obrázku. Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.