Rohlik.cz

Čokoládové řezy s arašídovým máslem

Čokoládové řezy s arašídovým máslem

1 ×

Na nervy, na chuť, ke snídani či kávě. Na čoko řezy je vhodná chvíle vždycky.

Postup:

1Na čokoládové řezy si předehřejte troubu na 160°C. Hluboký plech na pečení velikosti 31×24 cm vyložte pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. Na těsto smíchejte v míse kakao, instantní kávu a vodu dohladka. Přidejte hořkou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Přimíchejte máslo a olej, vejce, žloutky a důkladně spojte. Vmíchejte cukr, špetku soli a ručně metlou zašlehejte. Těsto vlijte a nechte vychladit.

2Připravte si náplň. Mixérem ušlehejte arašídové máslo, máslo a sůl dohladka. Snižte rychlost a postupně přidávejte moučkový cukr a mléko, vanilku. Pokud bude náplň příliš tuhá, přilévejte po lžíci mléka. Náplň rozetřeme rovnoměrně na zcela vychlazené čokoládové řezy.

3V míse vhodné do mikrovlnné trouby rozpusťte arašídové máslo a mléčkou čokoládu. Rozmíchejte dohladka. Směs nalijte na arašídovou vrstvu a stěrkou rovnoměrně rozetřete. Před podáváním nechte vychladit v lednici, alespoň 2 – 3 hodiny. Před krájením vytáhněte řezy z plechu za pomoci převislého pečícího papíru. Nakrájejte čtverečky. Skladujte v lednici ve vzduchotěsné nádobě, cca 5 – 7 dní.

4Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.