Rohlik.cz

Batátový krém

Batátový krém
  • Koko
  • 75 minut
  • 4 porce
  • Jednoduchý

5 ×

Sladké brambory jsou velmi oblíbené v Americe, ale i asijský háv jim velmi sluší. Sladkou mrkvovou chuť bezvadně doplňuje kyselost limetky a říznost chilli papričky. Tato polévka prostě zahřeje.

Postup:

1Batáty pečte v troubě na pečicím papíru (oloupané, pokrájené, zakápnuté olejem a promíchané, osolené a lehce opepřené) 30 – 40 minut doměkka na 175 °C.

2Orestujte na oleji cibulku, aby změkla. Přidejte oloupaný a na polovinu rozkrojený zázvor, lehce opražte spolu s kari pastou a nechte minutu rozvonět. Zalijte vývarem a nechte 5 minut provařit.

3Vyjměte zázvor, přidejte do hrnce pečené batáty (nejdřív tak 2/3, pak přidávejte pro požadovanou konzistenci) a rozmixujte ponorným mixérem (pro použití ve vařící se polévce přímo v hrnci doporučuji ten s kovovým koncem, ne plastový).

4Povařte už jen pár minut, při tom ochutnávejte a přidávejte kromě mléka a chilli také sůl a limetkovou šťávu. Milovníci silného zázvorového závanu si kousek čerstvého zázvoru nechají na dochucení a nastrouhají si ho do polévky při provařování spolu s chilli a kokosovým mlékem.

5Servírujte ještě s kapkou kokosového mléka, což udělá pěkný efekt, koriandrem a vedle servírujte chilli na přidání.

6Video s kompletním postupem a povídáním najdete na stránkách MENU domů.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.