Rohlik.cz

Hovězí na houbách s celerovým pyré

Hovězí na houbách s celerovým pyré

1 ×

Delší přípravou hovězího se nenechte odradit. Odměnou vám bude masíčko, které se přímo rozplývá na jazyku a dá se krájet lžící.

Postup:

1Maso si nakrájejte na kostky cca 4×4 cm, cibuli na kostičky, řapíkatý celer na kolečka. V hrnci si rozpalte sádlo na vysokou teplotu a pak na něj vhoďte kostky masa. Rozprostřete ho po celém dnu a nechte ho opéct. Nemíchejte hned, jinak vám maso pustí šťávu a bude ve výsledku zbytečně vysušené. Až když jde maso snadno oddělit od dna, opatrně ho promíchejte, aby se opeklo i z druhé strany. Až se tak stane, přidejte cibuli a řapíkatý celer a nechte je osmahnout. Přidejte rozdrcený česnek, bobkový list, tymián a vše krátce prohřejte.

2Nakonec k masu přidejte balsamico ocet, sušené houby, sůl, pepř a vše zalijte vodou nebo vývarem. Nechte zakryté vařit 2–3 hodiny, dokud nebude maso úplně měkké. Nakonec pokličku odkryjte, „vylovte“ bobkové listy a omáčku za častého míchání redukujte na požadované množství a hustotu. Výslednou omáčku dosolte a opepřete podle chuti.

3Před podáváním si připravte celerové pyré. Oloupejte bulvu celeru, nakrájejte ho na kostky a dejte vařit do osolené vody. Až bude celer měkký, pečlivě ho slijte, nechte okapat a pak ho dohladka rozmixujte. Pyré osolte podle chuti. Podávejte s masem a houbovou omáčkou, posypané čerstvou petrželkou.

4Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.