Rohlik.cz

Kuře Tikka Masala na paleo způsob

Kuře Tikka Masala na paleo způsob

2 ×

Tikka znamená „kousky masa“ a „masala“ je v indické kuchyni označení pro omáčku.

Postup:

1Naložte alespoň na 2 hodiny kuřecí maso pokrájené na kostičky do směsi nastrouhaného čerstvého zázvoru, šťávy z citrónu, drceného česneku, kurkumy a koření garam masala.

2Na ghee nebo olivovém oleji nechte v hluboké pánvi zesklovatět cibuli pokrájenou na proužky. Jakmile začne hnědnout, přidejte zbytek koření (mletý koriandr, papriku, mletý hřebíček) a nechte chvíli koření prohřát. Přilijte rajčata a kokosové mléko. Jakmile směs začne vřít, přihoďte kuře včetně marinády, drobně pokrájené stonky čerstvého koriandru a najemno umleté kešu ořechy. Vařte na mírném plameni cca 15–20 minut. Na závěr dochuťte solí a špetkou chilli.

3Květák rozeberte na růžičky a několika pulsy mixéru ho nasekejte na zrníčka o velikosti rýže. Krátce ho osmahněte na lžíci olivového oleje, osolte, trošku podlejte vodou a duste za občasného promíchání, dokud se voda nevyvaří a květák nezměkne. Směs Tikka Masala podávejte s květákovou rýží, posypanou pokrájenými lístky čerstvého koriandru.

4Tip: Koření Garam Masala si můžete namíchat sami (1/2 lžíce římského kmínu, 1 lžička sušeného koriandru, 10 tobolek kardamomu, 1 lžička černého pepře, 1/2 lžičky mleté skořice, 10 hřebíčků, 1/4 lžičky muškátového oříšku a 2 bobkové listy). Koření stačí prohřát na horké pánvi a pak najemno umlít v mlýnku na kávu či roztlouct v hmoždíři. Uchovávejte v uzavřené nádobě na tmavém místě. Používejte s rozmyslem, při použití většího množství jídlo zhořkne. Nicméně v menším množství naopak jídlu dodá nezapomenutelnou typickou chuť.

5Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.