Rohlik.cz

Zebrovaný dort s banánovou zmrzlinou

Zebrovaný dort s banánovou zmrzlinou

0 ×

Na první pohled vypadá složitě, ale jen vypadá. Banánová stracciatella zmrzlina je sladkou tečkou.

Postup:

1Pokud budete chtít dort podávat se zmrzlinou, připravte si ji dopředu. Den předem si nakrájejte banán na plátky a spolu s cca 0,5 dcl kokosového mléka dejte mrazit do lednice (minimálně na 4 hodiny). Zmrazený banán s kokosovým mlékem rozmixujte na hladkou hmotu, přidejte nalámané 3 kostičky čokolády a ještě krátce promixujte.

2Připravte si dort. Jako první si namelte mandle na mandlovou mouku. V mixéru společně rozmixujte na jemnou hmotu 1 dcl kokosového mléka, kokosový olej, vejce a datle. Pak přidejte mandlovou mouku a strouhaný kokos. Řídké těsto rozdělte na poloviny a k jedné přimíchejte kakao, pečlivě ho v těstě rozmíchejte.

3Připravte si kulatou pečící formu o průměru cca 18 cm, vyložte ji navlhčeným pečícím papírem a pak na její střed střídavě lijte jednotlivá těsta – na střed nádoby vylijte nejdříve cca 2 lžíce tmavého těsta, do jeho středu pak 2 lžíce světlého těsta, pak zase 2 lžíce tmavého a takto pokračujte do spotřebování obou těst. Takto pokračujte až spotřebujete veškeré těsto, tím vytvoříte zebrovaný efekt.

4Připravený korpus vložte do trouby vyhřáté na cca 170°C a pečte cca 20 minut. Propečenost zkontrolujte pomocí špejle – zapíchněte ji do těsta a vytáhněte. Pokud je špejle po vytažení vlhká, s kousky těsta, pečte ještě dál. Po vychlazení korpus nakrájejte na jednotlivé dílky a při podávání doplňte kopečkem banánové stracciatella zmrzliny.

5Tip: Pro větší „nadýchanost“ korpusu můžete vejce rozdělit na žloutky a bílky, které vyšleháte do tuhého sněhu a opatrně do těsta zapracujete. Recept naleznete na blogu Paleo snadno.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.