Rohlik.cz

Malinový koláč s bílou čokoládou

Malinový koláč s bílou čokoládou

0 ×

Tento koláč je naprosto dokonalý. Spojení malin a bílé čokolády na sušenkovém korpusu.

Postup:

1Předehřejte si troubu na 160°C. Na korpus si rozmixujte bebe sušenky a cukr dohladka v mixéru nebo kuchyňském robotu. Přidejte rozpuštěné máslo a několikrát zapulzujte, až získáte vlhkou směs. Sušenkovou drť natlačte na dno a do stran koláčové formy, např. o průměru 28 cm. Pečeme 13 – 15 minut, až bude mít korpus zlatavou barvou a bude pěkně vonět. Nechte ho úplně vychladnout.

2Na náplň vložte čokoládu do větší ohnivzdorné nebo skleněné mísy. Smetanu ohřejte na bod varu a potom ji hned nalijte na čokoládu, přimíchejte špetku soli. Nechte misku stát 10 minut, dokud se čokoláda nerozpustí. Směs důkladně promíchejte dohladka. Čokoládovou náplň nalijte na vychlazený korpus.

3Připravte si malinovou náplň. Maliny s cukrem rozmixujte dohladka v mixéru. Lžičkou nabírejte maliny a různě směs nakapejte na čokoládu. Nožem nebo párátkem či špejlí malinovou směs vmíchejte jemně do čokolády, abyste vytvořili mramorovaný vzhled. Před podáváním nechte alespoň 3 hodiny vychladnout, ideálně přes noc.

4Tip: Pokud vám vadí zrníčka malin, propasírujte se přes jemné sítko. Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.