Rohlik.cz

Makronky s limetkovým krémem

Makronky s limetkovým krémem

2 ×

Dokonale křehké makronky s limetkovým krémem uvnitř se rozplývají jak obláčky.

Postup:

1Jako první si připravte limetkový krém. Rozpusťte cukr s limetkovou šťávou ve vodní lázni, přidejte máslo, kůru z limetky a míchejte do úplného rozpuštění. Přidejte vidličkou rozšlehaná vejce a za stálého míchání alespoň 15 minut povařte. Hotový lemon curd přeceďte přes síto a dejte vychladit.

2Na řadu přichází makronky. Ve food processoru pomelte mandlovou mouku dohromady s moučkovým cukrem a prosyjte směs do předem připravené mísy. V další míse pomalu začněte pomalu šlehat sníh, maximálně na druhý rychlostní stupeň, aby se do sněhu dostalo co nejméně vzduchu. Postupně přidávejte krupicový cukr, sníh nesmí být přešlehaný a tuhý, měl by udělat lehkou špičku, která bude pomalu padat dolů. V této chvíli přestaňte šlehat a postupně do sněhové hmoty přisypávejte prosytou směs mandlové mouky s cukrem a velmi opatrně míchejte do úplného zapracování mouky do sněhu.

3Těsto vložte do cukrářského sáčku na zdobení s kulatou kovovou špičkou a na plechu vyloženém pečícím papírem tvořte dál od sebe malé makronky. Po zaplnění plechu s ním 3× bouchněte, aby se z makronek dostal přebytečný vzduch. Nechte zaschnout při pokojové teplotě minimálně 30 minut. Dejte do předem vyhřáté trouby na 140–150 °C a pečte 10–15 minut. Zkuste test: makronka by se měla krásně odlepit z pečícího papíru celá, pokud se sukýnka papíru drží a klobouček je ještě nedopečený, pečte ještě chvilku, ale troubu raději hlídejte.

4Makronky nechte pomalu chladnout při pokojové teplotě. Smíchejte sýr se 3 lžícemi limetkového krému a směsí slepujte makronky dohromady.

5Tip: Pokud chcete vytvořit stejné makronky, jako na obrázku, přidejte do sněhu potravinářského barvivo. Takové makronky můžete zabalit do papírové krabičky a darovat jako dárek. Recept naleznete na blogu Kitchen adn the city.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.