Rohlik.cz

Palmiers

Palmiers

0 ×

Palmiers je pečivo z listového těsta. Je to francouzská specialita, kterou ale pod různými názvy najdete i v jiných státech světa. V Mexiku je známé jako "Orejas", což znamená "uši", v Německu se nazývá "Schweineohren", což znamená "ucho prasečí", ale říká se mu i "srdce" nebo "dlaň. Příprava je velmi jednoduchá. Můžete použít koupené listové těsto. Velikost palmiers bude záviset na vás, do jaké tloušťky rozválíte těsto. Pečení proběhne rychle, jen musíte sledovat, aby se palmiers nepřipekly, protože cukr, kterým jsou posypány, rychle v troubě zkaramelizuje.

Postup:

1Připravte si vál nebo pracovní desku a váleček. V misce smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením, které chcete použít. Vál lehce poprašte cukrovou směsí a rozválejte na něm těsto do čtverce o velikosti 30 × 30 cm. Na těsto rozetřete rozpuštěné máslo a posypte jej cukrovou směsí. Část cukru si ponechte na závěrečné posypání. Nyní můžete přidat mleté ořechy a trošku skořice.

2Těsto zaviňte z obou stran tak, aby se v polovině plátu setkaly dva válečky. Takto srolované těsto vložte na tácu do lednice a nechte asi 1 hodinu ztuhnout.

3Připravte si plech vyložený pečicím papírem. Těsto krájejte na plátky silné asi 1 cm. Povrch posypte zbytkem cukru.

4Pečte v troubě rozehřáté na 180 °C asi 10 minut. Po upečení nechte vychladnout. Palmiers chutnají nejlépe v den upečení. Skladovat je déle tedy nedoporučuji.

5Dle vaší fantazie můžete přidat mleté lískové ořechy nebo pistácie a třeba i mletou skořici. Recept najdete na blogu Bistro Sezóna.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.