Rohlik.cz

Salát Panzanella

Salát Panzanella

1 ×

Využijte starého pečiva a vytvořte italský salát Panzanella. V originále se pečivo předem máčí a následně rozmíchá vidličkou až do rozdrobení.

Postup:

1Pečivo nakrájejte nebo rozlámejte na kousky velikosti sousta. Pokud je uvnitř měkké, dejte ho na chvíli opéct pod gril.

2Na bylinkovou emulzi prolisujte česnek, cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Přesuňte do uzavíratelné sklenice, přilijte ocet s olejem. Přidejte polovinu nasekaných lístků bazalky. Okořeňte špetkou čerstvě mletého pepře. Sklenici uzavřete a protřepejte, aby se ingredience spojily.

3Kousky pečiva rozložte do servírovací misky, na ně pokrájená rajčata, posypte zbylými listy bazalky a zalijte bylinkovou emulzí. Salát promíchejte a servírujte.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.