Rohlik.cz

Cibulové čatní

Cibulové čatní

0 ×

Chutney či česky čatní je velmi hustá omáčka původem z Indie. Tohle cibulové perfektně doladí steak masa, ale i vyzrálé sýry.

Postup:

1Hrubě nakrájenou cibuli a kousky chilli papriček osmahněte na pánvi dokud nezhnědne. Smažte ji pozvolna za občasného míchání cca 20 minut.

2Přidejte vinný a balzamikový ocet, cukr a vařte 30 minut, dokud nezačne konzistence čatní houstnout a držet se na spodní části lžíce.

3Čatní za tepla přelijte do zavařovacích sklenic a pořádně uzavřete, nebo ho vychladnutí můžete podávat ihned např. k masu.

4Čatní by mělo ve sklenicích vydržet minimálně 2 týdny. Chuť poté bude výraznější.

5Recept najdete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.