Rohlik.cz

Borůvkové čatní

Borůvkové čatní

0 ×

Překvapivě dobré, ať už ho namažete na chleba nebo zakousnete k sýrům. Dokonalá chuťovka na večer k dobrému pití.

Postup:

1Na oleji opečte pokrájenou šalotku, až začne měknout. Trvá to 3 minuty.

2Potom přidejte omyté a okapané borůvky, nadrobno pokrájený zázvor, cukr, ocet a sůl. Smíchejte a nechte probublávat cca 15 minut na mírném plameni, až směs začne houstnout.

3Vmíchejte škrob a ještě minutu zahřívejte. Pánvičku sundejte z plotýnky, přilijte citrónovou šťávu a promíchejte. Nechte vychladnout do pokojové teploty a můžete ho hned podávat. Nebo čatní přelijte do uzavíratelné skleničky a skladujte v lednici.

4Čatní se hodí jako příloha k masu nebo jím můžete doplnit čerstvé plátky bagetky namazané ricottou.

5Recept naleznete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.