Rohlik.cz

Špenátový závin

Špenátový závin

2 ×

Díky listovému těstu je závin rychle hotový. Takové večeře máme rádi.

Postup:

1Mražený špenát nechte povolit a úplně rozmrazit. Pomocí cedníku z něj vymačkejte všechnu přebytečnou vodu. Jinak by se listové těsto při pečení rozmočilo.

2Předehřejte troubu dle údajů na těstě. Těsto vytáhnete z ledničky a nechte chvíli odležet.

3Těsto rozviňte na plechu a poklaďte střed slaninou. Na ni rozprostřete špenát, plátky česneku a osolte. Nahoru položte plátky mozzarelly. Zabalte jako závin, potřete rozšlehaným vejcem. Pečte 20 minut a můžete podávat.

4Tip: Do závinu můžete použít i čerstvé špenátové listy a před pečením ho můžete posypat sezamovými semínky.

5Recept najdete na blogu Mangiare squisito.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.