Rohlik.cz

Pečený paprikáš

Pečený paprikáš

0 ×

Po upečení bude maso tak měkké, že se vám bude rozpouštět v puse. Budete chtít olíznout sběračku. Budete si chtít přidat.

Postup:

1Troubu předehřejte na 250°C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v mouce smíchané s kořením.

2V hrnci rozpalte lžíci oleje, přidejte maso a nechte ho zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte a do hrnce vložte cibuli (podle potřeby přidejte olej ) a osmažte ji dozlatova.

3Přidejte česnek, houby, papriku a opékejte cca 5 minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přimíchejte konzervu rajčat a vodu s bujónem. Hrnec přiklopte a dejte do trouby.

4Pečte na 250°C 45 minut, pak snížte teplotu na 180°C a pečte dalších 60 – 75 minut. Maso musí změknout a omáčka se stane krásně lepivou.

5Dosolíme podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte např. s bagetou nebo chlebem a zakysanou smetanou.

6Recept naleznete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.