Rohlik.cz

Smetanová květáková polévka

Smetanová květáková polévka

0 ×

Tato polévka splní i ty vaše nejtajnější sny. Je voňavá, chuťově plná, naprosto vyvážená a samozřejmě smetanová.

Postup:

1Ve velkém hrnci rozpusťte polovinu másla, přidejte cibuli a smažte doměkka. Přidejte do hrnce nadrobno nakrájenou mrkev a celer a smažte několik minut. Vsypte květák rozebraný na růžičky, nasekanou petržel, promíchejte, přikryjte pokličkou a duste na středním stupni cca 15 minut.

2Po 15 minutách přidejte vývar, přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte povařit, dokud není květák měkký.

3Na pánvi rozpusťte zbylé máslo, přidejte mouku, promíchejte metlou a přilijte mléko a míchejte, dokud směs nezhoustne. Za stálého míchání vařte 3 minuty. Pánev odstavte a vmíchejte smetanu. Směs přidejte do zeleninové polévky a nechte vařit 15 až 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

4Velké kusy květáku rozmačkejte vidličkou nebo šťouchadlem na brambory, příp. můžete rozmixovat dohladka. Těsně před servírováním vmíchejte kysanou smetanu.

5Recept najdete na blogu Chutě světa.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.