Rohlik.cz

Kuřecí chimichangas

Kuřecí chimichangas

0 ×

Chimichanga je smažené burrito, které je oblíbené v Tex-Mex kuchyni.

Postup:

1Na masovou náplň si v pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte cibuli, zpěňte ji a osmažte dozlatova cca 5 minut. Přidejte česnek a smažte jen asi 30 sekund. Přidejte rajčatové pyré, vodu (nebo vývar), chilli, kmín, papriku, koriandr a salsu. Osolte opepřete podle chuti. Poté snižte teplotu a za stálého míchání vařte, dokud nebude omáčka hustá, cibule měkká a objem se sníží zhruba o polovinu. Přidejte zakysanou smetanu a kuře.

2Připravte si fazole. Ve středně velkém hrnci zpěňte cibuli na oleji a osmažte ji dozlatova. Přidejte česnek a chvilku ho restujte. Přilijte okapané fazole a několik minut smažte společně s cibulí a česnekem. Přidejte vodu (nebo vývar) a vařte několik dalších minut. Dochuťte kořením a solí. Ponorným mixerem (nebo šťouchadlem na brambory) fazole rozmixujte dohladka.

3Smažené fazole rovnoměrně rozetřete na tortilly. Přidejte masovou směs a nakonec zasypte strouhaným sýrem. Tortilly srolujte a složte nejdříve po stranách a potom po délce. Ve větší pánvi rozehřejte olej a tortilly osmažte z každé strany dozlatova. Nechte je okapat na papírovém ubrousku.

4Tip: Podávejte s guacamole, salsou, kysanou smetanou, čerstvými rajčaty a mexickou rýží. Ozdobit můžete čerstvým nasekaným koriandrem. Recept naleznete na blogu Chutě světa

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.