Rohlik.cz

Baba au rhum

Baba au rhum

0 ×

Skvělý lehký dezert pro každou příležitost. Francouzi si na něm pochutnávají již od roku 1835. Teď je řada na vás!

Postup:

1Troubu předehřejte na 180 °C.

2Z celkové dávky cukru odeberte dvě lžíce a odložte je zatím zvlášť do misky. Ušlehejte žloutky se zbývajícím cukrem do světlé pěny. Do vaječné směsi přidejte vlažné mléko, rozpuštěné máslo, mouku a droždí. Znovu prošlehejte, až vznikne hladké těsto.

3Bílky se dvěma lžícemi moučkového cukru ušlehejte do tuhého sněhu a opatrně pomocí stěrky vmíchejte do těsta. Těsto vlijte do máslem vymazaných a hrubou moukou vysypaných zapékacích mističek (potřebujete malé zapékací, tzv. ramekinky, pokud je nemáte, lze použít formu na muffiny) a pečte asi 25 minut. Zkuste špejlí, zda se těsto nelepí, a po chvilce vyklopte bábovičky na pracovní plochu.

4V malém hrnci svařte sirup z vody, rumu a cukru. Stačí jen krátce povařit a nechat vychladnout. Ovoce pokrájejte na malé kousky a macerujte v připraveném sirupu asi 15 minut.

5Vlažné bábovičky silně prosyťte rumovým sirupem, obložte macerovaným ovocem, přidejte kopeček creme fraiche nebo kysané smetany a ozdobte meduňkou nebo mátou. Nezbývá, než si užít báječnou chuť tohoto moučníku!

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.