Rohlik.cz

Hovězí steak s pepřovým máslem a fazolkami restovanými na pancettě

Hovězí steak s pepřovým máslem a fazolkami restovanými na pancettě

0 ×

Máte-li v úmyslu zapůsobit na někoho vynikající večeří, tento recept bude možná tím pravým pro vás.

Postup:

1Máslo rozmačkejte vidličkou a smíchejte s naloženým pepřem, lehce rozmixujte (tak, aby zůstaly velké kousky pepře). Na potravinářskou fólii rovnoměrně naneste podélně máslo, aby měla vrstva průměr asi jako dvacetikoruna a stočte máslo do balíčku – zaoblete a vložte do mrazáku (nebo do lednice, ale na delší dobu).

2Maso lehce naklepejte prsty, potřete pořádně olejem a nechte odležet proložené snítkami rozmarýnu. Nechte marinovat nejlépe přes noc, nebo alespoň na 2 hodiny. Maso vyndejte z lednice a nechte ho dojít na pokojovou teplotu. Rozpalte pánev a potřete olejem. Vložte steaky na pánev a opékejte z obou stran dle toho, jak chcete mít maso propečené. Maso po opečení nechte ještě 5 minut odležet.

3Fazolky vložte do vroucí vody a nechte krátce vařit. Měly by stačit bohatě 3 minuty. Poté fazolky sceďte a vložte do ledové vody. Vyjměte a nechte okapat. Pancettu nakrájejte na proužky a dejte opéct na nepřilnavou pánev. Restujte dozlatova, přidejte fazolky, opepřete a osolte.

4Naservírujte fazolky, steak a na něj položte dva plátky máslíčka. Recept naleznete na blogu Vařeniště.

Mohlo by Vás zaujmout

Váš košík je prázdný.